САЩ: Руските войски са физически и морално изтощени

Според американското разузнаване Путин не се е отказал от амбициите си да превземе по-голяма част от страната

30.06.2022 | 08:49 Редактор: Жаклина Иванова
САЩ: Руските войски са физически и морално изтощени

Русия продължава офанзивата си в Източна Украйна, а по данни на американското разузнаване президентът Владимир Путин не се е отказал от амбициите си да превземе по-голяма част от страната.

Складове с хуманитарна помощ са били унищожени при ракетен удар в близост до град Лисичанск в Луганска област, съобщи ръководителят на областната администрация Серхий Хайдай. Хангарите са почти напълно разрушени, но няма пострадали. В Лисичанск, който е последният град в областта под украински контрол, боевете се водят сграда за сграда, подчерта Гайдай.

Запорожката областна администрация съобщи, че в резултат на руски обстрел е повреден магистрален газпровод. Това оставя без газ градове като Мелитопол и Енергодар, както и много други населени места в областта.

А в късното си видеообръщение  украинският президент Володимир Зеленски коментира ракетните удари в град Николаев.  Зеленски каза, че по града през вчерашния ден са пуснати 10 ракети и всички те са били по граждански цели. По думите му това доказва, че натискът върху Русия е недостатъчен.

Според американското разузнаване руският президент Владимир Путин не се е отказал от амбициите си да превземе по-голяма част от Украйна, но руските войски са физически и морално изтощени и могат да постигнат само минимален териториален напредък, информира БНР.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК